Om produkterna

Förekomst av nickel i metallerna?

EU har tagit fram gränsvärden för hur mycket nickel smyckesdelar får fälla ut under en viss tid. Jag köper in produkter/delar som är nickelfria enligt leverantören men metallerna kan innehålla en mycket liten del nickel, även om de benämns som nickelsäkra. Personer som är känsliga för nickel bör inte använda dessa smycken. Många av mina smycken jag gör har rostfria metalldetaljer. De oxiderar inte och innehåller inget nickel. Jag nämner alltid det i beskrivningen av smycket.

Bilderna på produkterna

Vi försöker fotografera produkterna så att färgerna blir så nära verkligheten som möjligt, men färgerna i bilderna kan skilja sig något från de verkliga färgerna av produkterna. Färgerna återges olika beroende på vilken typ av dator du har och bildskärmens inställning. Produkternas färger/nyanser kan också variera på grund av olika färgbad sk batcher. 

Former på produkterna

Då många av pärlorna/delarna jag köper är handgjorda kan storlek och form  skilja sig något från pärla till pärla. 

Om pärlorna

Färgerna och överdragen på pärlorna kan variera något beroende på tillverkningstillfällen. En del pärlor är endast överdragna med färg, d v s de är inte färgade helt igenom. Färgen kan då repas eller flagna, så man bör vara extra försiktig vid hantering och förvaring av dessa. 

Förvaring av ditt smycke 

Förvara gärna dina smycken i en förvarings/smyckespåse, t ex i tyg eller plast. Du får alltid med en i köpet som du kan använda. Det kan förlänga hållbarheten väsentligt. Parfymer, hudkrämer o dylikt kan missfärga dina smycken. Produkterna bör heller inte utsättas för väta eller svett så ta helst av dig dem då du duschar, badar eller tränar. Alla individer utsöndrar olika ämnen, så ett smycke kan hålla olika länge på olika personer. Jag rekommenderar att putsa metalldelarna med en putsduk som lätt tar bort oxideringen på de flesta missfärgade metalldelarna. Det kan blir oxidering på alla metaller och därför accepteras inte detta som anledning till återköp.